Erlands Lekplats, Status 26 Augusti 2020

Hej Svanesund!

Björn och Erik här från Föreningen Svanesund.

Äntligen ska Svanesund få en lekplats! Vi har tidigare i år blivit beviljade EU-pengar via organisationen Leader.

LEADER södra bohuslän loggo
LEADER södra bohuslän

Dessutom har vi fått gåvor från näringsliv och privatpersoner i Svanesund. Så nu är vi redo att börja bygga!

Orust kommun har angivit oss en yta på ca 200 m2 här vid badplatsen, precis intill där den gamla mini-golfbanan låg för er som minns det… Ytan är markerad med svarta pinnar om ni vill komma förbi och kolla.

Planen är att dela in lekytan i fyra olika zoner, där varje zon är avsedd för en specifik åldersgrupp. Zonerna ska omgärdas av med en gångväg, vilket också kommer att göra lekplatsen tillgänglig.

Zon 1 är tänkt de minsta barnen, med sandlåda och ev. lekhus.

Zon 2 har vi tänkt ska bestå av olika typer av gungor.

Zon 3 har vi tänkt att ha olika s.k. fjädergungor.

Zon 4 är till för de äldre barnen, med klätterställning och rutschkana.

Lekplatsen kommer att heta ”Erlands Lekplats”, efter ”Erland på Tappen”. Planen är att sätta spaden i marken i september, och invigning kommer att ske våren 2021.

Men innan vi spikar layouten och vilka leksaker vi ska ha så vill vi ha era åsikter! Vad vill ni att lekplatsen ska innehålla? Intill den här filmen har vi en skiss på hur vi tänkt den övergripande layouten.

Kommentera här nedan vad ni vill att lekplatsen ska innehålla, så har vi med det i åtanke när vi spikar den slutliga layouten. Vi vill gärna veta vad barnen i Svanesund vill ha på sin lekplats, så låt era barn göra teckningar på lekplatsen och posta en bild på teckningen nedan i kommentarsfältet. Det går också bra att maila oss på lekplats.